Lydrommet - for elever

LYDROMMET

Medvirkende::


Evelina Dembacke: lysdesign


Are Lothe Kolbeinsen: gitar


Torstein Lavik Larsen: trumpet, percussion


Ulrik Ibsen Thorsrud: perkusjon og trommerHei, og velkommen til Lydrommet!


Kanskje skal du få besøk av oss på skolen din snart, eller har vi vært der allerede? Du kan uansett legge igjen en hilsen i gjesteboken under hvis det er noe du har lyst til å spørre om eller fortelle oss.


Hva skjer i det mørke rommet?


Når Lydrommet kommer på besøk er det ingen som vet hva som kommer til å skje. Til og med ikke vi!! Vi driver nemlig med noe som heter improvisasjon. Det er et litt rart ord, men det betyr noe som alle barn er skikkelig flinke til, nemlig å finne på. Vi finner på lys og musikk og lager en slags historie som ingen vet hva handler om. Kanskje du har noen forslag?


Noen synes at Lydrommet er litt rart og annerledes, og det synes vi er bra. Vi liker å lage vår egen musikk og spiller på mange rare instrumenter - og noen vanlige instrumenter. Visste du for eksempel at man kan lage musikk på en ballong? Eller på en lekegris? Hva med en sag eller en skrivemaskin? Eller er det egentlig musikk det vi lager? For når blir egentlig en lyd til musikk?


Vi vet ikke. Gjør du?


Vi gleder oss til å komme til skolen din og spille, og håper du liker det!


Til venstre her kan du se en video av en forestilling vi gjorde i operaen i Oslo i 2014, hvis du vil.Hilsen oss i Lydrommet!

Comment Form is loading comments...
Evelina Dembacke

Om Lydrommet:


Stian, Are og Ulrik hadde lyst til å spille musikken sin for barn, men tenkte at de måtte finne på noe som var litt morsommere enn å bare spille en vanlig konsert. Derfor ble de kjent med Elisabeth, som er kjempeflink til å lage kult lys, og spurte om hun ville bli med å finne på noe.


Etter å ha jobbet lenge med å finne ut hvordan vi skulle klare å lage noe morsomt var vi klare til å spille Lydrommet for publikum, og I 2010 spilte vi Lydrommet for første gang. Det var på Teknisk museum i Oslo. 


Etter det har vi spilt mange hundre konserter på skoler og festivaler i hele Norge. Det synes vi er veldig morsomt, særlig fordi vi finner på nye ting hele tiden.


Nå spiller ikke Elisabeth så mye med oss lenger, men vi har fått med oss Evelina i stedet. Hun er også kjempeflink og lager skikkelig kule lys. Når hun ikke kan har vi med oss Ida eller Trude.